Kröller-Müller Museum - Expose

Kröller-Müller Museum - Expose

Stap 1 Stap 1

Bekijk de kunstwerken en kies je drie favorieten. Jouw nummer 1 krijgt automatisch een waardering van 5 punten, de nummer 2 krijgt 3 punten en nummer 3 krijgt 1 punt. De 50 werken met de meeste punten komen in de tentoonstelling. Klik hier voor de actuele stand. Je kunt stemmen tot 17 januari 2010 (00:00 uur). Tot die tijd is het ook mogelijk via je persoonlijke inlogpagina je Top 3 te wijzigen.

Stap 2 Stap 2

Na het kiezen van je Top 3 word je gevraagd (kort) uit te leggen waarom je juist deze werken hebt gekozen. Je kunt hierbij denken aan kunsthistorische argumenten (favoriete kunststroming/kunstenaar) maar het mag ook heel persoonlijk zijn (een bijzondere herinnering/associatie). Een selectie uit deze reacties wordt opgenomen in de tentoonstelling, onder vermelding van de naam van de schrijver. Met het versturen van je Top 3 geef je het museum automatisch toestemming om je toelichting (alleen voor deze tentoonstelling) te gebruiken.

Stap 3 Stap 3

Expose biedt allerlei mogelijkheden om je favoriete kunstwerken (en natuurlijk deze tentoonstelling) actief te promoten bij vrienden, kennissen of familie. Met een simpele handeling plaats je jouw persoonlijke Top 3 op onder andere Hyves/Facebook/LinkedIn of Twitter. Ook is het mogelijk een e-card te sturen, met daarop één van de werken uit je Top 3.

Over Expose Over de site

Expose is een nieuw digitaal tentoonstellingsconcept, waarbij niet het museum maar de bezoeker bepaalt welke kunstwerken te zien zijn in de tentoonstelling. Expose biedt een kijkje in het streng beveiligde museumdepot en de mogelijkheid een persoonlijke keuze te maken uit bekende en onbekende kunstschatten van het Kröller-Müller Museum. Kijk, kies en bepaal mee wat in de museumzalen te zien is!

Tentoonstelling

Voor deze eerste bezoekerstentoonstelling ontsluit het museum een bijzonder deel van zijn collectie werken op papier, met onder andere unieke tekeningen en etsen van Jan Toorop, Vincent van Gogh en Pablo Picasso. Deze werken, die vanwege hun kwetsbaarheid slechts zelden kunnen worden getoond, geven een prachtig beeld van de veelzijdigheid van de museumcollectie maar natuurlijk ook van de werkwijze en technieken van deze beroemde kunstenaars.

Opening

De opening van de tentoonstelling is op zondag 7 februari om 13.30 uur. Vijfentwintig deelnemers van Expose zijn op deze middag (met partner) speciale gast van het museum. Bij de selectie kijkt het museum naar het aantal werken uit de Top 3 dat in de tentoonstelling terecht is gekomen, in combinatie met de geselecteerde toelichtingen. De genodigden ontvangen rond 20 januari persoonlijk bericht.

Toekomst

Het Kröller-Müller Museum zal Expose ook in de toekomst inzetten om zijn bezoekers direct en interactief te betrekken bij het ontwikkelen en samenstellen van tentoonstellingen. Door je aan te melden voor onze digitale nieuwsbrief blijf je op de hoogte en hoor je als eerste wanneer er weer een bezoekerstentoonstelling zal plaatsvinden.

Tips/reacties

Het Kröller-Müller Museum is erg benieuwd naar jouw ervaringen. Als je tips of ideeën hebt hoe Expose nog verder kan worden ontwikkeld of een bijzonder idee hebt voor een volgende thematentoonstelling, horen we het graag. Gebruik voor je reactie het contactformulier op onze website of mail naar expose@kmm.nl.